Swe-Clarin på turné: Heldag om AI och forskning på historiska arkivtexter

Vilka möjligheter ger AI och språkteknologi för forskning på historiska arkivtexter? Onsdag 1 februari bjuder Swe-Clarin in till en heldag om detta i Uppsala.

Automatisk handskriftsigenkänning baserad på AI och tillämpning av språkteknologi på de digitaliserade texterna förändrar idag drastiskt förutsättningarna för forskning på historiska arkivtexter.

Swe-Clarin bjuder in till en heldag där forskare och experter ger en fördjupad inblick i de digitala verktygens möjligheter. Evenemanget riktar sig till forskare inom alla discipliner som använder sig av handskrivna eller historiska texter som forskningsdata.

Swe-Clarin är den svenska noden i CLARIN ERIC, som bygger upp en europeisk forskningsinfrastruktur baserad på språkteknologi. Dagen arrangeras i samarbete med Datorlingvistikgruppen vid Institutionen för lingvistik och filologi vid Uppsala universitet och CDHU, Centrum för digital humaniora vid Uppsala universitet.

Plats: Universitetshuset i Uppsala, Biskopsgatan 3, sal IV. Tid: Onsdag den 1 februari kl 9.30-16.30 med efterföljande mingel. Evenemanget är kostnadsfritt, men vänligen anmäl dig senast 27 januari. Har du frågor? Hör av dig till eva.pettersson@lingfil.uu.se

 

Universitetshuset i Uppsala, Biskopsgatan 3, sal IV
01 februari 2023
-
01 februari 2023

Publicerad den

Uppdaterad den